1012. Če je v duši samo trohica napuha, Sveti Duh nikoli ne bo vstopil vanjo

Nedelja, 5. januar 2014, ob 19:34

Moja draga ljubljena hčerka, kadar Ogenj Svetega Duha vstopi v človekovo dušo, so prvi odziv solze. Drugi odziv je začudenje. Tretji odziv je spoznanje, da je nekaj čudovitega –globoko umevanje Božje Resnice in vsega, kar On želi – prevzelo to dušo. Nenadoma se naseli mir, kakor tudi izostreno dojemanje skrivnosti Obstoja Boga – Božje Ljubezni. Vse stvari, ki so skladne z Božjo Besedo, postanejo jasne.

Samo tisti, ki so svojo voljo predali Bogu in ki so se otresli vsega človeškega napuha ter razuma in te reči izročili Njemu, so zmožni sprejeti ta Dar Svetega Duha. Če je v duši samo trohica napuha, Sveti Duh nikoli ne bo vstopil vanjo.

Samo tisti, ki resnično verujejo, da je Bog Vsemogočen in da človek ni nič ter je nevreden, da bi stal pred Njim, lahko predajo svojo voljo. Samo tistim, ki so voljni narediti vse, kar se od njih zahteva, da bi izpolnjevali Sveto Božjo Voljo, v skladu z Njegovo Besedo, so lahko podarjeni Darovi, da oznanjajo Besedo, katera bo imela kakršen koli resnični učinek.

Kateri koli človek, ki trdi, da razglaša Resnico in ki pravi, da ga vodi Sveti Duh, se nikdar ne bo ponašal s svojo lastno veličino. Nikdar ne bo pritegoval pozornosti k svojim darovom, svojim talentom, svojem znanju, svoji svetosti ali svoji ponižnosti. Kajti kadar človek to počne v Svetem Božjem Imenu, ni bil blagoslovljen z Duhom Ognja – s Plamenom, ki vžiga srca ljudi tako, da se na Božjo Besedo odzovejo z ljubeznijo.

V času Svojega Življenja na Zemlji sem vsem vam jasno povedal, da bo tisti, ki se povišuje pred Menoj, vržen v divjino. Tisti, ki pa se poniža pred Menoj, bo povišan.

Vaš Jezus