Govor Patra Marcela Naulta škofom in duhovnikom na “Fatimski svetovni konferenci miru katoliških škofov” v Fatimi na Portugalskem leta 1992

PATER MARCEL NAULT: PEKEL OBSTAJA…

Izsek iz govora Patra Marcela Naulta škofom in duhovnikom na “Fatimski svetovni konferenci miru katoliških škofov” v Fatimi na Portugalskem leta 1992. Govor je naredil takšen vtis, da je po konferenci več škofov prosilo patra Naulta za spoved.

Pater Marcel Nault: “Monsignor, tedaj moj predstojnik mi je nekoč dejal: “Prepogosto pridigaš o peklu in strašiš ljudi” Dodal je: ” Marcel, jaz nikoli nisem pridigal o Peklu, ljudje tega nimajo radi. Delaš jim strah.” Na zelo prijazen način mi je monsignor povedal v svoji pisarni: “Marcel, nikoli nisem pridigal o Peklu in nikoli ne bom, in glej na moj lep in prednostni položaj, ki ga imam.” Jaz sem dolgo molčal, potem sem mu pogledal v oči: “Monsignor, sem dejal, Vi ste na poti v Pekel za večno. Monsignor, Vi pridigate, da bi bili všeč ljudem, namesto da bi s pridigo bili všeč Kristusu in bi reševali duše pred peklom. Monsignor, smrtni greh opuščanja je, če se odklanja pridigati Katoliško versko resnico o Peklu”

Več si lahko preberete spodaj:

1.STRAN,  2.STRAN, 3.STRAN, 4.STRAN, 5.STRAN, 6.STRAN, 7.STRAN